Schoolreisje

Het educatieve programma bestaat uit:

-Ontvangst gids;
-Roofvogeldemonstratie;
-Demonstratie slang en vogelspin;
-Verblijfsduur circa 3 uur;

 

 

Informatie
Klaar voor een onvergetelijk schoolreisje? Kom met uw klas naar Dierenpark De Oliemeulen! Geen giraffen, olifanten, tijgers en leeuwen, maar vogelspinnen, dwergmangoesten, kuifseriema’s en gordeldieren. En meer! Dierenpark De Oliemeulen brengt je in contact met het vreemde. En ja, dat contact mag letterlijk genomen worden, want bij het verlaten van het park heeft iedereen misschien wel een stinkdier, slang en vogelspin vastgehouden; voor wie durft…

Omdat leerzaam ook leuk mag zijn
Bij binnenkomst zal de klas een exclusieve uitleg krijgen, waarin meer kennis en begrip gecreëerd wordt voor onze dieren. Onbekend maakt immers vaak onbemind; daar willen we een eind aan maken! De uitleg wordt aangepast aan de leeftijd van de leerlingen of op verzoek aan het thema dat op school speelt. Aan het einde mag iedereen demonstreren hoe dapper ze zijn door onze slang en/of vogelspin vast te houden. Leuk én leerzaam dus!

Na deze uitleg is het tijd om zelf het park te ontdekken. Het decor wordt gevormd door een monumentale oliemolen uit 1648. Naast één van de grootste collecties reptielen en amfibieën vind je onder andere nog vliegende honden, gordeldieren, tenrecs, verschillende apensoorten, stekelvarkens, stokstaartjes, stinkdieren, eekhoorns, roof- en niet- roofvogels, alpaca’s, katachtigen, … Eigenlijk te veel om op te noemen, dus kom het vooral zelf ervaren!

Tijdens de roofvogeldemonstratie komt u achter verrassende weetjes over onze vogels en kunt u bewonderen hoe ze vliegen. Maar schrik niet, soms is dat van wel héél dichtbij.

Een educatief en onvergetelijk dagje uit. En achteraf geen gegil meer als er een spin in het klaslokaal zit! (dit geldt ook voor je juf 😉 !)

Tarieven en openingstijden
‘Het vreemdste dierenpark van Nederland’ is 363 dagen in het jaar geopend van 10.00u tot 18.00u. Voor schoolreisjes kunnen op aanvraag de deuren eerder geopend worden. Voor basisonderwijs hanteert Dierenpark De Oliemeulen het speciale tarief van €7,00 per persoon, voor het voortgezet onderwijs is de €7,50 per persoon (leerlingen en begeleiders).

Voor de speciale schooltarieven en reserveringen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via info@oliemeulen.nl

Uw schoolreisje reserveren

Privacybeleid Dierenpark de Oliemeulen